Home
Massages
Massagemenu
Prijzen
Contactformulier

Massages

Het effect van een massage is afhankelijk van 4 factoren: de duur, de intensiteit, de frequentie en niet onbelangrijk: voel je je op je gemak bij de masseur?

Welke duur? afhankelijk van de hoeveelheid tijd voor een massage, neemt het lichaam meer impulsen op, waarmee herstel of ontspanning wordt opgewekt. In een half uur pikt het lichaam minder prikkels op dan in een uur. Voor een optimale werking wordt een minimale behandeltijd van een uur geadviseerd.

Welke intensiteit? Het effect van diepe intensieve impulsen geven is anders dan oppervlakkige strijkingen. Voelbare weerstand in het weefsel (blokkade) nodigt uit om lokaal diepe intensieve druk op te voeren om daarmee de doorbloeding te verbeteren. Hoe intenser die behandeling, hoe meer effect ervan wordt ervaren.

De frequentie. Door de logische opbouw van strijkingen en knedingen produceert het lichaam o.a. het hormoon oxytocine. Dat hormoon zorgt voor heilzame harmoniserende processen, waardoor het ook wel gelukshormoon genoemd wordt. Hoe vaker een massage wordt ondergaan, hoe hoger de spiegel van dit hormoon aantoonbaar is in het bloed.  

Bij wie voel je je veilig? Een goed geschoolde masseur kan meestal wel aanvoelen welke behandeling nodig is. Voelt een client zich desondanks niet op zijn gemak, dan ontbreekt de noodzakelijke basisveiligheid voor een succesvolle behandeling. Herken je verschil met wie je je hartsgeheimen deelt en met wie niet? Vergelijkbaar is je contact met de masseur. Stel je vragen hierover  als je twijfel voelt. Uit mijn reactie wordt vanzelf wel duidelijk of er een match is.

Uw keuze maakt u in het volgende massagemenu.